Обадете ни се: 056 / 989 651

Ламинирани стъкла

Ламинирани стъкла

Ламинираните защитни стъкла са изградени от две или повече стъкла с един или повече междинни слоя изработени от PVB (поливинил бутирал) или EVA (етил винил ацетат). Ако стъклото случайно е разбито, то се придържа към междинните слоеве (с други думи, стъклото остава на мястото си).

Структурата на ламинираното стъкло осигурява механична якост на продукта. В зависимост от въпросната структура (брой на стъклата и междинните слоеве), тя може да гарантира различни нива на безопасност и изолация. Ламинираното стъкло може да се използва като монолитно стъкло или в стъклопакети. Ламинираното стъкло може да се произведе и със закалено стъкло, за да предостави допълнителна сила ако е необходимо.

Пластовата структура на ламинираното стъкло означава, че то блокира повече шум и UV светлина отколкото единично стъкло. Също така то може да се направи с ниско емисионно стъкло и да се използва в стъклопакети за увеличаване на изолационните ползите.

Предимства и приложения

При удар, благодарение на връзката между стъклото и междинния слой всички счупени парченца се придържат към слоя, запазвайки стъклото непокътнато.

Тази важна характеристика значително намалява вероятността от сериозно нараняване, което квалифицира ламинирано стъкло, като безопасно стъкло в съответствие с европейските стандарти за безопасност и други международни стандарти. В допълнение ако стъклото се използва в покривно остъкляване то няма да падне и да представлява опасност за околните.

Ламинираното стъкло предлага по-голяма безопасност за хората и сградите осигурявайки ефективна защитна бариера. Въпреки че стъклото ще се счупи при удар с чук, тухла или друг подобен предмет, междинния слой ще предотврати пробив, и ще подсигури че всеки опит за проникване в помещението ще бъде бавен и шумен.

В допълнение, счупеното стъкло ще остане цяло, задържайки вятъра и дъжда вън от сградата докато стъклото може да бъде заменено в удобно за това време.

Ламинираното стъкло абсорбира ултравиолетовите лъчи на слънцето, като същевременно позволява видимата светлина да премине. Това помага за защита на завеси, мебели и килими от избледняване, причинявано от вредните ефекти на късовълнова ултравиолетова радиация.

Ламинираното стъкло е много ефективно при намаляването на шума преминаващ през прозореца. Това се постига благодарение на заглушаващите качества на междинния слой, който може да варира като вид и дебелина.

За да се намали загряването на сграда ламинираното стъкло може да има цветен междинен слой или да се използва цветно или рефлексно стъкло. То също може да бъде съставено от ниско емисионно стъкло и поставено в стъклопакет за още по добра изолация и намаляване на енергийните разходи.

Ламинираното стъкло може да бъде произведено с широка гама от цветни фолиа.

Нови технологии позволяват междинните слоеве да бъдат принтирани с цветни картинки или снимки преди стъклата да бъдат ламинирани.

Приложения

Ламинираните стъкла могат да се използват в редица приложения:

 • За безопасно остъкляване – може да се използва за остъклени входове, интериорни врати, покривно остъкляване, и за други рискови места.
 • Защитно остъкляване – защитава от вандализъм и обири, също издържа на повтарящи се удари от тежки предмети като тухли, камъни, чукове и други. Може да се използва в музеи, банки, затвори, магазини и други.
 • Куршумо устойчивост – защитава от боеприпаси изстреляни от пистолети, пушки, модерни огнестрелни оръжия и висока скоростни военни пушки. Може да се използва във високо рискови сгради като банки, пощи, министерства, посолства, чейндж бюра, военни сгради и частни домове.
 • Където е необходима стъклена преграда устойчива на експлозии.
 • За подове и стъпала.
 • Защитни бариери.
 • Покривно и таванско остъкляване.
 • Шумоизолация.

Комбинации

Използваните стъкла и междинни слоеве определят предназначението на ламинираното стъкло, в допълнение на защитните качества те биват:

 • Повишена термична изолация.
 • Соларен контрол.
 • Декорация и дизайн.
 • Шумоизолация.
Call Now Button